Ghimbirul este o plantă aromatică în
formă de rădăcină, având un aspect particular şi gust picant. Această rădăcină
miraculoasă este un puternic încălzitor al corpului şi aduce o mulţime de
beneficii sănătăţii noastre.
Folosit de asiatici chiar din
vremuri străvechi, recunoscut pentru efectele
sale rapide asupra afecţiunilor digestive şi reumatice, în prezent
ghimbirul este studiat de mulţi medici europeni şi americani datorită efectelor
sale puternice inclusiv asupra prevenirii
şi tratării cancerului.
Gingerolul,
un compus esenţial al ghimbirului, a fost studiat cu succes de către cercetătorii
de la Universitatea din Minnesotta care au descoperit faptul că gingerolul
poate constitui un factor activ de luptă
împotriva celulelor cancerigene din organismul uman. Ghimbirul este folosit
cu succes în tratarea cancerului de prostată, de stomac şi de colon. De
asemenea, cercetătorii din cadrul Universităţii
din Michigan au descoperit că utilizarea ghimbirului sub formă de pudră induce
moartea celulelor degenerative în cazul cancerului ovarian.
Ghimbirul
este un aliat foarte valoros pentru sănătatea noastră dar mai ales utilizarea
lui în sezonul rece poate fi folosit cu succes pentru prevenirea sau tratarea răcelilor.
Printre
efectele notabile ale ghimbirului
asupra organismului nostru menţionăm:
- este un
antifebril puternic;
- are efecte
puternic analgezice;
-
are acţiune expectorantă, fiind foarte benefic în bronşită, tuse sau iritaţii
ale gâtului;
- are efecte terapeutice foarte bune în ulcer;
- tratează
indigestia;
-
arde
grasimile, stimulând metabolismul;
- conţine melatonină, care reglează
ritmurile circadiene ale organismului şi stimulează astfel activitatea corpului
si somnul;
- combate răul de mişcare, înlătură
greaţa, ameţelile sau vertijurile;
-
combate migrenele.
Ghimbirul este un vasodilatator
puternic, imunostimulator,
antioxidant şi stimulent al sistemului digestiv datorită creşterii secreţiei
de mucus protector de la nivelul mucoasei gastrice.
Cum să utilizăm ghimbirul: se poate consuma crud, tăiat în bucăţele mici, se poate adăuga ras
fin în salate, în limonade (preparate preferabil cu miere) sau ca ceai proaspăt
pregătit din 3-4 feliuțe pentru o cană, infuzate în apă fierbinte. În
acest caz, calitatea concentrației de infuzie a ceaiului de ghimbir este direct
proporțională cu timpul în care este lăsată infuzia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu