Castanele comestibile – aliment energizant şi hrănitor
Castanele comestibile
au un conţinut bogat de calciu, fier, zinc şi vitamina E, sunt o sursă bună de
fibre, îmbunătăţesc metabolismul, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge.
Ca valoare
nutritivă, castanele comestibile au fost considerate de către specialişti ca
fiind alimente complexe, comparabile din punct de vedere nutriţional cu grâul.
Castanele
comestibile sunt recomandate cu precădere pentru întărirea sistemului imunitar
şi combaterea anemiilor. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale,
castanele comestibile ne pot ajuta considerabil în caz de astenie fizică şi
intelectuală.
Deoarece
conţin potasiu şi magneziu, castanele comestibile combat oboseala musculară şi
sunt recomandate în cazul sportivilor.
Castanele
comestibile pot fi o variantă sănătoasă mai ales în cazul copiilor aflaţi în
perioada de creştere sau pentru copiii anemici deoarece conţinutul bogat de vitamina
B1 al acestora stimulează rezervele de energie ale organismului.
Pentru un
aport optim de energie, se recomandă a se folosi castanele comestibile fierte
(preferabil în baie de aburi ca să nu-şi piardă din vitamine), coapte în
cuptor, sub formă de pireuri cu adaos de miere sau fulgi de cereale. Pentru
efectele lor terapeutice, nu este indicat să se consume prăjite sau sărate,
deoarece prin prăjire îşi pot pierde multe din calităţile benefice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu