Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Steven
G. Pratt, în lucrarea sa intitulată “SuperAlimenteRx” afirmă: “Organismul uman nu poate produce vitamina C.
Aceasta este hidrosolubilă şi nu este reţinută de corp. De aceea organismul are
nevoie de o aprovizionare permanentă pentru a păstra o concentraţie adecvată la
nivel celular şi sanguin. Vitamina C, împreună cu alţi nutrienţi importanţi conţinuţi de citrice, joacă un rol important în
reducerea riscului de apariţie a bolilor cronice. Un nivel scăzut de vitamina C a fost asociat cu creşterea mortalităţii,
cu precădere din cauza cancerului şi a afecţiunilor cardiovasculare.”
De asemeni există o legătură între o cantitate scăzută de vitamina C în organism şi cancerul gastric, oral şi esofagian.
De asemeni există o legătură între o cantitate scăzută de vitamina C în organism şi cancerul gastric, oral şi esofagian.
Citricele – veritabile remedii anticancer
Ultimele cercetări privind dieta mediteraneană
care include un consum mare de citrice, este asociată unui risc scăzut de
apariţie a cancerului de sân, pulmonar, pancreatic, de colon, de rect şi de col
uterin. S-a demonstrat că toate
citricele conţin numeroşi agenţi anticancerigeni – poate mai mult decât orice
alt aliment.
Puterea flavonoidelor din citrice este
uimitoare. Ele sunt antioxidante şi
antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariţiei
mutaţiilor la nivel celular şi implicit de prevenire a apariţiei cancerului sau
a altor afecţiuni cronice. Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase
a flavonoidelor de absorbţie a razelor ultraviolete, de protecţie a ADN-ului şi
de capacitatea de a interacţiona cu carcinogenii.
Citricele – un puternic detoxifiant natural şi factor alcalinizant al organismului
Steve Meyerowitz, un naturopat foarte cunoscut din Statele Unite, afirmă
în cartea sa “Posturi cu sucuri naturale şi detoxifierea”: “Majoritatea
fructelor, în special citricele sunt
solvenţi puternici. Conţinutul lor bogat în apă spală tractul digestiv,
rinichii şi purifică fluxul sanguin. Lămâia este cel mai puternic solvent,
urmat de lămâia verde, ananasul şi grapefruitul. Toate au un efect detoxifiant
asupra ficatului şi a vezicii biliare.“
Dr. Robert O.
Young, microbiolog şi nutriţionist, faimos pentru cercetările sale privind
alimentaţia alcalină a concluzionat cu argumente solide că echilibrarea pH-ului
din organism poate face adevărate minuni
pentru sănătate. „
...grapefruitul, lămâia, lămâia lime sunt fructe alcaline, miraculoase în acest sens, deşi multă vreme au
fost considerate acide datorită acidului citric din compoziţie. Însă ele au un
conţinut redus de zaharuri şi multe săruri de potasiu în compoziţie, ceea ce le
face alcaline.”
Citricele – sursă naturală de energie şi bună-dispoziţie
Citricele au de
asemenea un efect puternic asupra
sistemului nervos, atenuând fluctuaţiile dispoziţiilor
psihice şi mentale şi de asemenea ajutând la eliminarea stărilor depresive şi a anxietăţii.
Acidul folic (vitamina B9) conţinut de citrice
contribuie la formarea de celule sănătoase şi joacă un rol foarte important în
prevenirea anomaliilor sistemului nervos. Acidul folic, este de asemenea cel care
reglează eliberarea de serotonină (hormonul bunei-dispoziţii) în organism.
Lămâia
Lămâia este un fruct cu virtuţi surprinzătoare. S-a constat că lămâia distruge celulele canceroase. Mulţi cercetători au constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor şi tumorilor prin consumul sucului proapăt de lămâie. Unele studii afirmă că lămâia este de mare utilitate în toate tipurile de cancer, dar mai ales în cancerul de colon, cancerul de sân, în cancerul de prostată si de asemeni în cancerul de plămân și de pancreas.
- sporeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor
- contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, nervilor şi ţesutului muscular
- este un agent antimicrobian cu spectru larg, eficient în infecţiile bacteriene şi cu ciuperci
- are efect diuretic, permiţând curăţirea vezicii şi a căilor urinare. Prin proprietăţile ei antiacide reduce riscul de litiază renală.
- regularizează tensiunea arterială crescută
- prevenirea şi combaterea obezităţii prin intensificarea arderilor la nivel celular
- are efect antioxidant prin neutralizarea radicalilor liberi
- contribuie la vindecarea rănilor
Pentru detoxifierea organismului, este recomandat să consumaţi dimineaţa un pahar cu apă caldă în care adăugaţi sucul de la o lămâie, aceasta ajutând la intensificarea activităţii tubului digestiv şi a arderilor celulare.
Lămâia este un
preţios aliment antidepresiv,
combate stress-ul şi bolile nervoase. Consumată în mod regulat, reduce
considerabil stările de anxietate, retrezește
buna dispoziție şi optimismul.
Grapefruitul
Grapefruitul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbii dăunători şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri. De asemenea, grapefruitul stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor.
Grapefruitul este un detoxifiant natural care acţionează asupra sistemului digestiv şi a ficatului. Acţiunea sa de detoxifiere se combină în mod armonios cu un efect puternic de oprire a dezvoltării bacteriilor, ciupercilor, paraziţilor şi virusurilor. Grapefruitul mai conţine substanţe fitochimice protectoare care îmbunătăţesc imunitatea şi stimulează vindecarea rănilor.
- benefic pentru stările de imunodeficienţă
- adjuvant în răceală şi gripă
- util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară
- stimulează digestia şi eliminarea reziduurilor
- împiedică formarea pietrelor de oxalat de calciu în rinichi
- stimulează metabolismul grăsimilor
- scade nivelul de colesterol din sânge
Extractul din sâmburi de grapefruit este un agent activ antimicrobian natural, cu o sferă largă de acţiune împotriva streptococilor, stafilococilor, salmonellei, microbacteriilor şi a altor agenţi patogeni.
Grapefruitul este un excelent remediu antistres şi este un ingredient cheie al producţiei de serotonină, care este cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”
Precauţie: Sucul de grapefruit creşte disponibilitatea unor medicamente. Dacă luaţi medicamente pe cale orală, consultaţi-vă medicul pentru a vă asigura că nu interferează cu acestea.
Portocala
Conţinutul bogat de vitamina C al acestor fructe contribuie la menţinerea sănătăţii celulelor din sânge şi sporeşte rezistenţa la infecţii.
- ajută la protecţia împotriva cancerului
- protejează organismul împotriva atacului cerebral
- scad nivelul colesterolului din sânge
- îmbunătăţesc absorbţia fierului
- contribuie la vindecarea rănilor
- ajută la întărirea plămânilor într-un mediu poluat
- păstrează sănătatea pielii
- protejează împotriva tensiunii arteriale şi a alergiilor.
Consumul de portocale ajută la menţinerea nivelurilor optime de energie, din punct de vedere emoţional amplifică bucuria şi entuziasmul, aduce vitalitate şi claritate mentală.
Lămâia verde (lime)
Acest fruct este recomnadat mai ales în
dieta-tratament pentru dezechilibrele digestive,
având o reacţie alcalină în tractul gastrointestinal.
- are un rol important în prevenirea şi tratarea cancerului
- îmbunătăţeşte sănătatea tuturor ţesuturilor musculare şi absorbţia fierului
- sporeşte eficienţa sistemului imunitar
- conţine o cantitate mare de calciu şi fosfor
- este recomandată şi pentru menţinerea unei bune sănătăţi a dinţilor
Lămâia verde are un efect tonic şi energizant asupra organismului, înviorează şi aduce bună-dispoziţie.
Sfat:
Când
cumpăraţi citrice, alegeţi întotdeauna fructele care sunt grele în raport cu
dimensiunea lor, cu coaja fermă şi strălucitoare. Acestea conţin cel mai mult
suc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu