Trei studii publicate recent au explicat de ce chimioterapia, un tratament convenţional pentru cancer, este de obicei un eşec total în ceea ce priveşte îndepărtarea definitivă a acestei boli, relatează Foodmatters.tv.
Bazându-se pe numeroasele evaluări ale modului în care celulele canceroase se multiplică şi se răspândesc, oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că tumorile canceroase îşi generează propriile celule stem, care contribuie la dezvoltarea unor tumori noi, după ce celulele anterioare au fost eliminate.
- Ce demonstrează studiile
Pentru a face acest lucru, Parada şi echipa sa au identificat şi au etichetat în mod genetic celulele canceroase din tumorile cerebrale ale şoarecilor, înainte ca aceştia să trateze tumorile prin intermediul unor şedinţe convenţionale de chimioterapie.
Ceea ce au descoperit aceştia a fost faptul că, deşi chimioterapia a avut iniţial succes în multe din cazurile analizate, eliminând şi oprind dezvoltarea şi răspândirea temporară a cancerului, în cele din urmă, tratamentul a eşuat în ceea ce priveşte împiedicarea formării de noi tumori.
Iar din câte se pare, de vină au fost celulele stem canceroase care au rezistat în organism mult timp după şedinţele de chimioterapie şi care au determinat dezvoltarea unor noi tumori, mai târziu în procesul de evoluţie a bolii.
Un al doilea studiu a avut rezultate similare folosindu-se tumori ale pielii, în timp ce o a treia analiză a confirmat ambele studii anterioare, prin intermediul unei cercetări asupra polipilor intestinali.
Pe scurt, este ca şi cum tumorile canceroase posedă o abilitate inerentă de a-şi produce propriile celule stem, care pot circula prin tot corpul şi se pot transforma în tumori. Iar tratamentele tradiţionale ale cancerului nu fac nimic pentru a încerca să oprească acest proces.
- Experţii în cancer, care gândesc în perspectivă, sugerează abandonarea chimioterapiei, radiaţiilor şi a intervenţiilor chirurgicale
Cercetătorii de la Centrul de Cancer al Universităţii Michigan par să fie de acord cu aceste concluzii şi sugerează o abordare complet nouă în ceea ce priveşte tratarea cancerului.
Cercetătorii din domeniul cancerului progresiv cred că “acum este momentul să se facă altceva în ceea ce priveşte abordarea tratamentului bolii.”
“Terapiile tradiţionale, cum ar fi intervenţiile chirurgicale, chimioterapia şi radiaţiile NU distrug toate celulele specifice care determină dezvoltarea cancerului”, spun specialiştii de la Centrul pentru Cancer.
“În loc să încercăm să ucidem toate celulele dintr-o tumoare cu ajutorul chimioterapiei sau radiaţiei, ar fi mult mai eficient să se folosească tratamente care să acţioneze direct asupra aşa-numitelor celule stem canceroase. Dacă celulele stem ar fi eliminate, atunci cancerul nu s-ar mai putea dezvolta şi nici nu s-ar mai răspândi înspre alte zone ale corpului.”
De exemplu, terapiile alternative de tratare a cancerului, cum ar fi terapia Gerson (www.gerson.org) şi terapia cu antineoplastoni a doctorului Stanislaw Burzynski (www.burzynskiclinic.com), tratează deja cu succes diferite tipuri de cancer.
Însă, din cauza problemelor de cenzură medicală, aceste tratamente încă nu sunt acceptate la scară largă şi sunt considerate a fi chiar “frauduloase” de agenţiile de reglementare mondiale.
- Principalele alimente care luptă împotriva cancerului
1. Morcovi
Morcovii sunt bogaţi în beta-caroten, un antioxidant foarte puternic care protejează organismul împotriva cancerului pulmonar, de stomac şi de prostată.
2. Varza şi broccoli
Varza conţine indole-3-carbinol care luptă şi protejează împotriva cancerului. Broccoli conţin enzime de glucorafanină, care protejează organismul de dezvoltarea cancerului rectal şi a celui de colon.
3. Roşii
Roşiile sunt o sursă bogată de licopen, un antioxidant important care protejează organismul de diferite tipuri de celule canceroase. De asemenea, roşiile sunt pline de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului.
4. Usturoi
Usturoiul este o modalitate minunată de a da aromă mâncării tale, dar este şi un aliat extrem de puternic al stării bune de sănătate. Se ştie că usturoiul stimulează imunitatea, care protejează organismul de celulele canceroase. De asemenea, prazul şi ceapa fac parte din grupul de legume care ajută la diminuarea riscului de dezvoltare a cancerului de stomac, de colon şi de prostată.
5. Seminţe de in
Seminţele de in conţin antioxidanţi puternici numiţi ligani, care ajută la menţinerea sănătoasă a celulelor şi le protejează de celulele camceroase. De asemenea, seminţele de in mai conţin omega-3, care previne apariţia cancerului de colon.
6. Afine
Evaluate drept unele dintre alimentele cu cei mai mulţi antioxidanţi, afinele păstrează celulele organismului sănătoase şi pline de oxigen, protejând împotriva atacului din partea celulelor canceroase.
Sursa: Financiarul.ro
2 comentarii:
Hepatita b se vindeca cu biostem?si zeolit?
Hepatita B se vindeca cu tratament naturist complet precris de medicul fitoterapeut..nu doar cu un remediu sau altul..
Trimiteți un comentariu