duminică, 30 decembrie 2012

Studiul China – un studiu revoluţionar asupra sănătăţii si a cancerului


Lucrarea “StudiulChina”, efectuată de dr. T. ColinCampbell şi publicată în anul 2004 în Statele Unite, este considerată la ora actuală drept “cel mai complet studiu despre nutriţie realizat vreodată, cu implicaţii extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate şi sănătăţii pe termen lung”.
New York Times, prestigioasa publicaţie americană, publica la apariţia sa aceste rânduri: “Descoperirile din cel mai cuprinzător studiu efectuat vreodată pe tema corelaţiei dintre dietă şi riscul de apariţie a bolilor pun sub semnul întrebării dogmele alimentare”.
David Klein, editor la revista Living Nutrition Magazine o recomandă astfel: “StudiulChina este cea mai importantă carte pe tema alimentaţiei şi sănătăţii publicată în ultimii 75 de ani. Orice om ar trebui s-o citească, iar cartea ar trebui predată în cadrul programelor de nutriţie din universităţi. Lectura ei este uimitoare. Ştiinţa nu lasă loc de îndoieli. Integritatea şi angajamentul doctorului Campbell faţă de o educaţie nutriţională corectă transpar din întreaga carte”.

Cine este autorul cărţii “Studiul China”?

Dr. T Colin Campbell, supranumit şi “Einstein al nutriţiei este considerat în prezent un gigant al nutriţiei şi a scris această carte dupa cercetări de zeci de ani în domeniul nutriţiei. El este un cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională, profesor la catedra de biochimie şi nutriţie a Universitătii din Virginia. Lucrarea sa Studiul Chinareuneşte zeci de cercetări ştiinţifice desfăşurate, timp de aproximativ 27 de ani, sub patronajul Institutului National pentru Sănătate din SUA şi al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, care au finanţat aceste cercetări.

Studiul Chinaşi remediile împotriva bolilor civilizaţiei moderne

În cadrul acestei lucrări, autorul demonstrează existenţa unei relaţii evidente între modul în care ne hrănim şi apariţia bolilor, mai ales a bolilor degenerative precum cancerul, diabetul, bolile cardiace, bolile autoimune sau afecţiunile neuropsihice.  Chiar în perioada în care dr. Campbel îşi începuse studiile privind corelaţia dintre alimentaţie şi apariţia cancerului, mama soţiei sale a murit de cancer de colon, la vârsta de doar 51 de ani. Marcat de acest caz, savantul american a luat hotărârea decisivă a carierei sale: "Voi întreprinde tot ce va fi necesar pentru a înţelege mai bine această boala îngrozitoare... cancerul".

De ce China?

Chou EnLia, Primul ministru al Republicii Populare Chineze, a fost spitalizat în anul 1974, având cancer al vezicii urinare, o boala teribilă. La cererea sa, înainte de a muri, a fost conceput un vast studiu naţional despre cancer numit ulterior “Atlasul Cancerului din China”, atlas care cuprindea rata mortalităţii cauzate de boli diferite, dintre care douăsprezece tipuri de cancer. Au fost analizate cazurile a peste 880 milioane de chinezi, din 24.000 de districte din China. În cadrul acestui studiu uriaş au contribuit aproximativ 650.000 de lucrători sanitari, iar rezultatul a fost un grandios atlas color, care prezenta diferenţiat zonele în care cancerul era frecvent întâlnit, în comparaţie cu zonele unde cancerul era aproape inexistent.
La începutul anilor '80, cand acest atlas a fost descoperit de cercetătorii americani, aceştia au intuit că descoperiseră cea mai vastă cercetare biomedicală din lume, o veritabilă comoară medicală a umanităţii. Faptul surprinzător şi motivant în cercetările savanţilor americani a fost înregistrarea variaţiilor geografice foarte mari ale ratei cancerului, întrebare la care şi-au dorit să afle un răspuns plauzibil.

Concluzii ştiinţifice uimitoare

Concluziile ulterioare la care s-a ajuns au avut un impact puternic pentru cercetarea medicală din domeniul nutriţiei. S-a evidenţiat astfel că în zonele în care cancerul era cel mai puţin întâlnit, consumul alimentelor de origine animală era foarte redus (mai multe fibre, cereale şi proteine vegetale) comparativ cu zonele unde rata cancerului era mult ridicată iar consumul de grăsimi, mai ales de grăsimi animale, era debordant. Concluzia acestora a fost foarte clară: dezvoltarea tumorilor canceroase este intim influenţată de cantitatea de alimente de origine animală pe care le consumăm.
În consecinţă, cancerul, această maladie teribilă a societăţii moderne, ar putea fi prevenit şi controlat prin reducerea aportului de proteine animale (carne, lapte, ouă şi grăsimi), care îl determină să avanseze şi prin creşterea aportului de alimente anti-cancerigene (legume şi fructe proaspete, seminţe, hrană cât mai vie şi cât mai puţin procesată termic, fără aditivi şi coloranţi alimentari).
Aceste cercetări ştiinţifice la care a participat dr. T. Colin Campbell au constituit şi pentru el însuşi o transformare radicală a dietei şi implicit a stilului de viaţă.
Iată ce declară savantul în acest sens: "Cu 15 ani în urmă am încetat să mai mănânc carne şi aproape orice fel de aliment de origine animală, inclusiv (cu rare ocazii) produse lactate. Colesterolul meu a scăzut şi chiar dacă am îmbătrânit, ma simt foarte bine fizic şi am cu 20 kg mai puţin ca la 30 de ani. De la un băieţandru care bea 2 l de lapte pe zi, iar apoi un tânăr intelectual care îşi bătea joc de vegetarieni, am făcut o cotitură decisivă în viaţa mea. Azi mănânc doar legume şi fructe".


Cartea Studiul China poate fi achizitionata de AICI  

Niciun comentariu: