duminică, 30 decembrie 2012

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii


Albert Einstein: "Dacă albina ar dispărea de pe suprafaţa globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit".

 

Polenul un miracol al naturii, adunat din 300 de flori


Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.
Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.
Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

 

De ce este recomandat să alegem polenul în stare crudă?


Nimeni nu contestă beneficiile pe care le aduce polenul uscat, însă cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei au evidenţiat faptul că atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului. Prin acţiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruşi. Din acest motiv, polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecţiunilor din sfera colonului şi a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă. Mergând cu comparaţia până la ele­mente microscopice, toate înclină balanţa în favoarea polenului crud. Polenul crud conţine o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural.

 

Un experiment de succes cu polen crud


În luna martie a anului 1992, Patrice Percie du Sert, un pasionat inginer agricol şi apicultor francez, era într-o stare foarte alterată de sănătate, din cauza muncii extenuante. Fiind la începutul primăverii, iar albinele tocmai începuseră recoltarea polenului, atras de coloritul plăcut şi de prospeţimea grăuncioarelor de polen, Patrice Percie a început să consume polen în stare crudă, iar după numai o săptămână se simţea mult mai bine. A făcut trei cure succesive de polen crud, iar apoi a testat această cură şi pe apropiaţii săi. A remarcat îmbunătăţiri remarcabile a stării de sănătate şi tonusului psihic a tuturor celor care experimentaseră aceste cure cu polen crud. Din acel moment, Patrice Percie du Sert, supranumit în prezent în mod sugestiv “tatăl polenului crud” a început un vast studiu de cercetarea a polenului şi a ajuns să coordoneze un întreg laborator de cercetare în acest domeniu. După 14 ani de cercetări intense şi remarcabile, a publicat cartea numită "Ces pollens qui nous soignent” (trad. "Aceste polenuri care ne vindecă”), care a înregistrat un mare suces şi a fost publicată chiar în mai multe ediţii. 

Polenul crud, un aliment natural complet


În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.
http://natura-vie.com/magazin/8-produse-apicole
Polenul şi mierea sunt singurele resurse alimenatre care conţin 22 de nutrienţi. În polenul crud se regăsesc toţi micronutrienţii atât de importanţi pentru sănătatea noastră care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.
Polenul crud este în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo. 

Seleniul din polenul crud – antioxidant, detoxifiant, anticanceros şi antitumoral


Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu. Seleniul este un antioxidant puter­nic, lucru cunoscut deja de multă vreme, iar după nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.
 Seleniul este esenţial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism şi în general, pentru detoxifierea organismului. Datorită efectelor sinergice ale diferiţilor factori antioxidanţi şi de eliminare a elementelor toxice din organism, polenul crud este un aliat preţios în purificarea şi întărirea organismului, asigurând un metabolism celular sănătos.
Este recunoscut faptul că antioxidanţii au un rol important în prevenţia şi tratarea cancerelor.  Antioxidante puternice, vitaminele A şi E, se găsesc în mari cantităţi în polen. De asemenea, flavonoidele din compoziţia polenului crud oferă o intensă acţiune antioxidantă. Polenul crud este un ajutor preţios în chimioterapie şi radioterapie, şi ajută de asemenea în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si ale iradierilor.
În cazul pacienţilor care prezintă tumori, polenul crud în combinaţie cu propolisul, lăptişorul de matcă şi zeolitul aduce un suport maxim nutritiv de micronutrienţi extrem de necesari în cazul unei boli atât de dificile. O întrebare frecventă este dacă hrănind organismul, polenul nu hrăneşte cumva şi tumorile. Raspunsul este un nu clar: polenul nu hrăneşte tumora, la fel cum nici un alt aliment viu şi sănătos nu face acest lucru. Doar alimentele rafinate, procesate şi cu aditivi chimici sunt surse de producere şi de întreţinere a tumorilor.


Polenul crud şi longevitatea


Substanţele antioxidante, prezente din belşug în polenul crud, precum şi flavonoidele conţinute de acesta sunt o sursă redutabilă contra îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului. Polenul crud este un puternic detoxifiant natural al organismului, iar consumul său sistematic permite evitarea îmbătrânirii premature, contribuind astfel la menţinerea longevităţii.
http://natura-vie.com/magazin/8-produse-apicole
Conform doctorului G. Liebold, din Karlsruhe, Germania, "Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic împotriva tuturor simptomele de îmbătrânire prematură. Polenul crud ar trebui să fie considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural.”
Profesor dr. Nicolai Tsitsin, un biolog şi botanist renumit de la Institutul de Longevitate, a întreprins un studiu ştiinţific asupra peste 200 de apicultori din Georgia care aveau peste 125 de ani, iar acest lucru uimitor se datora consumului zilnic de miere şi polen, dar mai ales de polen. El a concluzionat în urma acestui studiu următoarele: “Consumat în mod regulat şi în cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viaţa omului cu mulţi ani.”

Alte efecte şi beneficii miraculoase ale folosirii polenului crud


Polenul crud acţionează ca un adevărat medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni:
-    reglator perfect al funcţiilor digestive;
-   are un puternic efect stimulent, tonic, antiseptic şi antibiotic puternic;
- îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului, fiind foarte util pentru persoanele care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică;
- combate stările de slăbiciune şi anemiile;
- stimulează creşterea armonioasă în cazul copiilor;
- combate eficient nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia şi depresiile;
- este un foarte bun întăritor al inimii şi este foarte eficient în majoritatea bolilor circulatorii;
- ajută la dizolvarea calculilor biliari;
- este foarte indicat în afecţiunile aparatului respirator – bronşite, tuse, gripă;
- ajută foarte mult la refacerea florei intestinale, fiind un minunat probiotic vegetal.

Administrarea polenului crud

        

Polenul crud se poate lua constant, chiar pe întreaga durată a vieţii, deoarece nu prezintă efecte adverse.

Atunci când se administrează pentru prima dată granule de polen crud, este recomandat să se înceapă cu o linguriţă de polen, care se ia preferabil dimineaţa pe stomacul gol, doza crescând treptat până la o lingură, pe parcursul a două săptămâni.
Daca este consumat simplu sau doar amestecat cu miere, tubul digestiv nu reuşeşte să absoarbă întregul conţinut nutritiv al polenului iar o bună parte din aceşti nutrienţi este eliminată. În schimb, daca este dizolvat, cu 15-20 minute înainte de administrare, el se va absorbi în organism în proporţie de 100%. Se poate dizolva foarte bine în apa cu suc proaspăt de lămâie, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau legume, iaurt, kefir, sana sau borş.
Pentru a urma o cură terepeutică cu polen crud, este indicat ca persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut.

Cum se păstrează polenul crud?


Congelarea este modul ideal de păstrare a calităţilor nutriţionale excepţionale ale polenului crud. Comparativ cu polenul apicol uscat sau orice alt supliment alimentar procesat, polenul crud congelat este un adevărat aliment viu, plin de enzime şi bacterii prietenoase pentru organismul uman. Odată decongelat, polenulcrud se poate păstra în frigider, preferabil în borcane de sticlă cu capac. În frigider poate fi păstrat în condiţii optime timp de 2 săptămâni.

17 comentarii:

Anonim spunea...

multumesc pentru articol
ana
anatatarandras.com

Anonim spunea...

Am inceput un tratament cu polen crud in data de 26 iun.2013 si acum constat o usoara crestere a glicemiei ( eram pe la 100 si acum am 135 ). Nu am avut niciodata probleme cu glicemia, da fie din cauza polenului? Iau trei lingurite de polen + o lingurita de miere + iaurt, in fiecare dimineata. Va rog un sfat.
P.S. in fiecare inceput de luna imi fac singura, acasa, colesterolul, glicemia si acidul uric pt. ca am urmat un tratament chimioterapic si radioterapic.
Multumesc.

Anonim spunea...

Acest articol despre polen crud este foarte bine documentat. Imi permiteti sa il postam si pe site-ul polen-crud.ro? Multumesc!

Dr. Catalin Luca spunea...

Puteti publica articolul , dar cu conditia sa specificati sursa si sa puneti link catre site-ul nostru

Anonim spunea...

am un baietel in varsta de patru ani .pot sa i dau polen crud ?si in cazul in care raspunsul este afirmativ ,in ce cantitate,il pot administra .multumesc anticipat

Dr. Catalin Luca spunea...

Da, ii puteti da cate o lingurita de 2 ori pe zi . Daca nu ii va placea gustul il puteti amesteca cu un sirop natural sau suc de fructe

Anonim spunea...

Dar unui copil de un an si jumătate?

Anonim spunea...

Dar unui copil de un an si jumătate ?

Dr. Catalin Luca spunea...

II puteti da unui copil de 1 an jumatate..un varf de lingurita de 2 ori pe zi , evetual cu miere sau suc

Anonim spunea...

Ma numesc Maria si am o intrebare.Am cumparat polen si l_am uitat in dulap,in borcan de sticla,11 luni,mai este bun?Astept raspuns.
multumesc!

Anca spunea...

buna polen crud cu propolis si miere este bun la durerile de gat si la tusa la copil de 8 ani

Anca spunea...

aaaBuna polenu crud cu miere si propolis este bun la dureri de gat si la tusa la un copil de 8 ani Multumesc!!

Laura Laura spunea...

Buna ziua!
Poate fi administrat concomitent cu spirulina?

Livia spunea...

Buna ziua! Polenul crud poate fi luat si de cei cu alergia fanului?

Anonim spunea...

Buna ziua,
ajuta polenul crud in probleme de fertilitate masculina?

Anonim spunea...

Se poate da polenul crud la copii de 6 ani si sub ce forma si cantitate

Anonim spunea...

Eu iau polen impreuna cu spirulina fara vreo recomandare de medic si nu am patit nimic.