marți, 11 decembrie 2012

Sfatul medicului - Alimente energizante si hranitoare

Castanele comestibile – aliment energizant şi hrănitor

Castanele comestibile au un conţinut bogat de calciu, fier, zinc şi vitamina E, sunt o sursă bună de fibre, îmbunătăţesc metabolismul, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge.
Ca valoare nutritivă, castanele comestibile au fost considerate de către specialişti ca fiind alimente complexe, comparabile din punct de vedere nutriţional cu grâul.
Castanele comestibile sunt recomandate cu precădere pentru întărirea sistemului imunitar şi combaterea anemiilor. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, castanele comestibile ne pot ajuta considerabil în caz de astenie fizică şi intelectuală.
Deoarece conţin potasiu şi magneziu, castanele comestibile combat oboseala musculară şi sunt recomandate în cazul sportivilor.
Castanele comestibile pot fi o variantă sănătoasă mai ales în cazul copiilor aflaţi în perioada de creştere sau pentru copiii anemici deoarece conţinutul bogat de vitamina B1 al acestora stimulează rezervele de energie ale organismului.
Pentru un aport optim de energie, se recomandă a se folosi castanele comestibile fierte (preferabil în baie de aburi ca să nu-şi piardă din vitamine), coapte în cuptor, sub formă de pireuri cu adaos de miere sau fulgi de cereale. Pentru efectele lor terapeutice, nu este indicat să se consume prăjite sau sărate, deoarece prin prăjire îşi pot pierde multe din calităţile benefice.

Niciun comentariu: