marți, 3 iulie 2012

Colonul curat- cheia sanatatii tale

       

 Doctorul Catalin Luca considera ca 90% din imbolnaviri se datoreaza unui colon murdar, iar statisticile arata ca 1 din 20 locuitorii din tarile dezvoltate sunt afectati de cancer de colon , care este a doua cauza de deces prin cancer.
“Moartea incepe in colon”asa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicina.

     Suntem ceea ce digeram si asimilam , nu ceea ce mancam.!!


    Surprinzator , dar adevarat: in mod curent fiinta umana asimileaza doar 10% din nutrietii din hrana lor.
    Aceasta se datoreaza formarii de-a lungul timpului a asa numitei ” placi de mucoid ce reprezinta un amestec de materie partial digerata si in stare de putrefactie, amestecata cu substante toxice si medicamente, si inchegata cu mucus intarit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului aceasta teaca poate ajunge sa cantareasca intre 2 si 11 kg de reziduri metabolice!
     Aceste incrustatii  ajung sa se intareasca si sa se comporte ca un ”perete despartitor” intre intestin si hrana, impiedicand astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricat de sanatoasa ar fi mancarea nostra, oricate suplimente nutritionale i-am adauga, sa fie in zadar daca asimilarea acestora este impiedicata de o placa mucoidala consistenta.

     Un colon murdar este sursa de toxine pentu intregul organism.


   Alimentele prajite, bogate in amidon, cu aditivi,  cu multe proteine ingreuneaza foarte mult placa de mucoid, astfel incat aceasta ajunge sa apese pe organele din vecinatate ( ficat, vezica biliara). Astfel, colonul se transforma treptat intr-o groapa de gunoi a organismului. La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidala intra in descompunere, raspandind toxine, otrava si bacterii in circuitul sanguin si de aici in tot organismul, cauzand diferite boli, chiar cancer.
Un colon intoxicat are consecinte nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung in limfa. Supraincarcarea limfei cu toxinele din colon antreneaza slabirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni si asupra cailor respiratorii superioare (angina, sinuzita, rinita, otita) si asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis).Toxinele cu originea in colon se raspandesc in tot corpul pe cale sangvina, se fixeaza in tesuturi si intoxica progresiv tesutul cerebral.

     Semnele unui colon ce necesita purificare:


- stari de oboseala, somnolenta, sistem imunitar scazut
- digestie proasta: balonari , diaree, constipatie , greturi
- respirarie grea , transpiratie cu miros neplacut, depozite albicioase pe limba:
- obezitate sau abdomen proemient
- insomnii, cearcane
- par casant, piele uscata , acnee
- dureri de cap sau de spate
- parazitii intestinali
    

       Fibrele vegetale -un pas spre sanatate

     
 O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne .O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian , lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale , care actioneaza ca niste adevarate ” maturi ” pentru colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.
 Aportul de fibre poate fi adus prin painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau).
De asemenea, gustarile din alune, prajiturele de orez, semintele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curatarea colonului. Cu atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B.
Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.Spirulina , prin continutul de clorofila , determina curatarea tractului intestinal si repara tesuturile compromise.
Merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti "spala" sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.
Sucul de fructe si legume  furnizeaza colonului si intregul corp vitaminele necesare, te scapa de excesul de materiale fecale si controleaza eliminarea lor.

            COLON DETOX solutia pentru un colon curat


      Din nefericire o dieta sanatoasa, vegetariana, echilibrata este rar intalnita la omul modern si de aici necesitatea mai mult ca oricand a unui produs gen ” Colon Detox ” care realizeaza tocmai acest lucru: curatarea colonului .
Cum realizeaza ”Colon Detox” aceasta?
 Semintele de in si de psylium din componenta produsului, in prezenta apei( daca e suficienta, adica min 2l pe zi ) se umfla de cel putin 10 ori, formanad un „gel” in intestin, ce face sa se desprinda ”teaca mucoidala”. Ideal este ca, pentru 10 zile , produsului sa i se asocize cura cu sucuri prospete si naturale in care se renunta la alimente solide. In acest fel, plantele din compozitia ”Colon  detoxului” isi fac plenar functia si teaca mucoidala se desprinde cu certitudine. De asemeni, sucurile ( mai ales cele din radacinoase) aduc un aport excelent de vitamine, minerale, enzime care dau energie organismului si refac totodata flora intestinala .
 Desigur, daca nu avem posibilitatea de a tine o astfel de cura, Colon Detox oricum actioneaza pentru eliminarea toxinelor din colon, doar ca e necesar sa prelungim durata tratamentului pentru cel putin o luna de zile.

Niciun comentariu: